De camping

De camping in Porlezza

Ons vakantiehuis ligt direct aan het meer van Lugano (Porlezza) gelegen en omgeven door een schitterende bergwereld van Noord-Italië op de Camping International Sportcamp. Op deze gezellige Italiaanse camping in Porlezza vindt u alles om uw vakantie onvergetelijk te maken. U kunt heerlijk relaxen aan het meer van Lugano of op de comfortabele veranda van uw chalet cq. vakantiehuis. 

De camping is een ideale locatie in Noord-Italië voor een ontspannen vakantie in Italie, op slechts 875 km afstand van Utrecht. U zult genieten van de schitterende omgeving van het meer van Lugano, deze ademt een heerlijke rust uit en nodigt uit tot wandelingen. Geniet van de vele vormen van vermaak en natuurlijk van de echte Italiaanse keuken. Van het vroege voorjaar tot diep in de herfst is het meestal aangenaam weer in dit gebied van Italië. Een gezellige familiecamping aan het meer van Lugano voor jong en oud! Kinderen tot en met een jaar of 16 vermaken zich prima. Voor de oudere jeugd heb je een gezellige discotheek.

De camping is een echt typisch Italiaanse camping en wijkt qua netheid af van de nederlandse standaarden en is dus niet echt niet superstrak aangelegd. Veel Italianen hebben hier hun tweede huisjes en er zitten bijzondere bouwwerken bij. Van oudsher staan er ook nog toiletgebouwen die zeker aan een opfrisbeurt toe zijn. Maar hier heb je geen last van. Eenmaal in onze huisjes heb je daar niets mee te maken. De huisjes van ons staan allemaal op mooie plek in een zeer net straatje en zijn allemaal keurig. 

Het zwembad op camping International

Zwembad met 3 glijbanen, 2 grote baden (27 x 25 mtr.), kinderbad, hydro-massage, zonneterras (ligstoelen tegen kleine vergoeding verkrijgbaar).
Zwembad is geopend van half juni tot in de eerste weken (verschilt per keer) van september. Het dragen van een zwemshort is toegestaan, er hoeft geen badmuts gedragen te worden.

Het strand op de camping en overig

Eigen kiezelstrand aan het meer van Lugano, op het meer volop watersport mogelijkheden zoals zwemmen, surfen, zeilen, (motorboten zijn toegestaan). Vissen behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor is wel een akte nodig. Informeer hiernaar bij de receptie.

Ook is er naast het strand een leuk riviertje waar de kinderen kunnen spelen. Je kunt via dit riviertje ook zo naar Porlezza lopen!

Animatie voor de jeugd in het hoogseizoen

Speeltuin met oa. trampolines (met toezicht en tegen betaling en tot half september)

Tennisbaan/voetbalveld en tafeltennis (tegen betaling en tot half september)!

Bar met terras aan het strand, hier worden ook muziekavonden georganiseerd. Geopend tot half september, daarna tot eind september alleen in de weekenden.

Receptie, hier wordt Nederlands, Engels en Duits gesproken. In het hoogseizoen is de receptie geopend van 9.00 uur tot 19.00 uur, op zaterdag van 7.00 uur tot 19.00 uur.

Wasserette is in het dorp. Deze is elke dag open van 8-22 uur. 

Restaurant/pizzeria, de lekkerste pizza uit de hele omgeving haal je hier, voor een stevige trek is er zelfs een halve meter pizza! Pasta’s in vele soorten zijn ook aan te raden. Liever lekker op uw eigen veranda eten, maar geen zin om te koken? Dan kunt u hier ook een maaltijd afhalen. En niet onbelangrijk;  de prijzen zijn zeer betaalbaar. Klik hier voor de website van het restaurant.

Camping supermarkt, in het voor- en naseizoen niet altijd geopend, in het hoogseizoen wel. Een uitgebreid assortiment met ’s morgens heerlijke verse broodjes en croissantjes!
Net buiten de camping is een hele grote supermarkt in Porlezza waar eigenlijk alles wel te koop is voor een goede prijs. Doordat wij twee fietsen hebben bij het chalet fiets u hier zo heen.

WIFI via eigen profider!

zwembad porlezza Zwembad Porlezza 3 Zwembad camping Porlezza Zwembad 1 Porlezza Speeltuin porlezza op camping Omgeving en meer Lugano foto meer van lugano 2 foto meer van lugano